Sparapp

Spara & placera pengar med en app

Spara pengar med en appHär hittar du en hel del nyttig information om olika sparformer och privata placeringar av pengar, bl.a. information om pensionssparande och aktiesparande, m.m. Du kan läsa mer om det nedan..

  • Individuellt Pensionssparande (IPS)
  • Att Tänka På Vid Aktieköp
  • Sparande/Sparformer
  • Ränteberäkning/Sparande
  • Varning För Investeringsbedrägerier

Att Tänka På Vid Aktieköp

Finansinspektionen har gjort en sammanställning med goda råd för dej som saknar erfarenhet av aktiehandel.

Individuellt Pensionssparande (IPS)

Pensionssparande är ett långsiktigt sparande med avsikt att ekonomiskt trygga ålderdomen. Pensionssparande med rätt till skatteavdrag kan för närvarande ske i traditionell pensionsförsäkring, i fondförsäkring (unit-linked) eller i individuellt pensionssparande (IPS).

Ränteberäkning/Sparande

Ränta är i dagligt tal den ersättning som betalas av den som har lånat eller disponerat någon annans pengar under en viss tid. Här kan du läsa om hur räntan bestäms och om olika sätt att beräknas ränta.

Sparande/Sparformer

Under senare år har vi sett en stor ökning av antalet sparformer som erbjuds sparkunderna. Att känna till skillnaden mellan marknadens olika sparformer och i vilka situationer de är bäst lämpade är därför viktigt. Här kan du läsa om hur du väljer den sparform som passar dig bäst.

Varning För Investeringsbedrägerier!

Finansinspektionen har uppmärksammat att investeringsbedrägerierna ökar. Inspektionen har gjort en sammanställning av frågor som ett hjälpmedel för att avslöja oseriösa erbjudanden.

Läs Finansinspektionens sammanställning av frågor som kan hjälpa dig att avslöja oseriösa erbjudanden.